De Topweg-methode

fase 6: jouw top

Na een aantal jaren heb je bereikt wat je wilde bereiken. Misschien is dat wat je oorspronkelijk hebt bedacht. Veel waarschijnlijker is het een afgeleide daarvan, omdat je onderweg hebt gereageerd op kansen, hebt bijgestuurd wanneer iets niet werkte, of omdat klantbehoeften veranderden.

Op welke Top je ook staat: je bent er samen met je team, met je organisatie, toch maar mooi gekomen! Er valt dus wat met elkaar te vieren – doe dat ook. Vier het uitzicht: je markt, de klanten die je hebt, de krachten van je organisatie. Vier de ervaringen die je opgedaan hebt: de hindernissen die overwonnen zijn, de moeilijke keuzes die gemaakt zijn, de samenwerking in je organisatie.

Geniet van waar je bent aangekomen, maar wordt ook onrustig. Is de ‘why’ (het ‘waarom’), ofwel het hogere doel van de organisatie al helemaal gerealiseerd? Waarschijnlijk niet. Ga dus weer dromen, laat je opnieuw inspireren door jezelf, je collega’s en je omgeving. Stel een nieuw gewaagd doel. Succesvolle organisaties zijn immers als reizigers: altijd in beweging.

De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan – Goethe

 

 

Scroll naar boven