Kwaliteitsmanager

ICSadviseurs had behoefte aan begeleiding bij de management review en de voorbereiding en uitvoering van de interne audit. We kenden Diederik als extern auditor en hebben hem gevraagd voor deze begeleidende en adviserende rol.

Onder deskundige en ‘scherp spiegelende’ leiding van Diederik heb ik samen met het Directieteam nu al een aantal keer de management review uitgevoerd. We hebben ervaren hoe waardevol dit is om te doen. Gestructureerd voorbereid, in een middag en avond alle relevante onderwerpen besproken, met oorzaakanalyse én een SMART actielijst (en Diederik die achteraf regelmatig informeerde hoe het met de opvolging van de acties staat).

Ook heeft Diederik ons geholpen bij de voorbereiding en verslaglegging van de interne audit. Hij heeft in een interactieve training de kennis van ons kwaliteits-/ interne audittram over kwaliteitszorg en auditen opgefrist. Vervolgens hebben wij als auditteam met zijn begeleiding de audit voorbereid, inclusief oefengesprekken. Dat heeft ons geholpen bij de keuze van onderwerpen, planning en invulling van het auditprogramma en de voorbereiding van relevante vragen. De bevindingen hebben we gezamenlijk besproken, waarmee de basis voor het verslag werd gelegd. Daarbij kwam de auditervaring van Diederik goed van pas: hij vroeg door, scherpte onze bevindingen aan en hielp ons deze te vertalen naar afwijkingen en aanbevelingen.

Wij zijn zeer tevreden met de ondersteuning van Diederik en blijven de komende tijd gebruik maken van zijn enthousiaste begeleiding en expertise.

Scroll naar boven